Hemoroid İçin En İyi Krem Önerileri

Ethnic woman applying cream on face in morning

Halk arasında basur olarak da bilinen hemoroid, anüsün dış bölgesindeki bulunan damarların şişmesi ile meydana gelmektedir. Hemoroid rahatsızlığı, kişinin yaşam kalitesini de olumsuz etkileyebilecek düzeyde, sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Özellikle dış hemoroidin, oturma gibi eylemler sırasında kişinin oldukça zorlanma yaşamasına neden olduğu bilinmektedir. 

Ağrı ile birlikte kaşıntı gibi durumları da beraberinde getirebilmektedir. Basur rahatsızlığı tedavi edilmediği zaman, ilerleyerek devam eden bir sağlık sorunudur. Ancak günümüzde hemoroid tedavisi için oldukça başarılı ve etkili olan tedavi yöntemlerinin bulunduğu bilinmektedir. 

Hemoroid iç ve dış olmak üzere iki farklı kategori altında incelenebilmektedir. Hemoroid için en iyi krem önerileri ve tedavi yöntemleri ile rahatsızlık tedavi edilebilmektedir. 

Hemoroid Neden Olur?

Hemoroid oluşmasına neden olan pek çok faktörden bahsedilebilmektedir. Kişiden kişiye göre değişmekle birlikte, hemoroid oluşmasına neden olan bazı etkenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Bağırsak hareketlerinin, olması gerekenden daha fazla zorlanması
  • Tuvalette çok uzun süreli oturma
  • Genetik olarak hemoroidin ailede de yaygın olarak görülmesi
  • Hamilelik dönemi
  • Kronik kabızlık ya da ishal durumunun bulunması
  • Vücudu çok zorlayıcı ağırlıkları kaldırmak veya hareketlerde bulunmak
  • Aşırı kilo
  • Stres

Basur Kaşıntısına İyi Gelen Kremler

Basur kaşıntısı, rahatsızlığın en zorlu semptomlarından biridir. Hemoroidin en yaygın belirtileri içerisinde de yer alan yüksek dereceli kaşıntılardan kurtulmak için, hemoroid kremleri önerilmektedir. Bununla birlikte kaşınan bölgeye uygulanacak olan hemoroid kremleri bölgedeki ağrının hafiflemesine de yardımcı olacaktır. 

Evde hemoroid tedavisi için krem önerileri uygulanırken, mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Kaşıntıya bağlı olarak kanama gibi semptomların görülmesi durumunda, mutlaka doktora görünülmelidir. 

Hemoroid için en iyi krem önerileri, hastalığın belirtilerinin daha az düzeyde hissedilmesini sağlayacaktır. Hemoroid kremleri ile kaşıntı ve ağrı olmadan, kişinin günlük yaşantısına daha konforlu bir şekilde devam etmesi sağlanabilmektedir. 

Hemoroid Tedavisinde Krem Önerisi

Hemoroid, erkeklerde ve kadınlarda da görülebilen bir sağlık sorunudur. Kadınlar için en etkili hemoroid kremi, evde yapılacak olan tedavi yöntemlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Hemoroid kremi uygulandığı andan itibaren, kaşıntının giderilmesi ve ağrının dinmesinde oldukça etkili olmaktadır. Hemoroid kremlerini reçetesiz olarak alabilme mümkündür. 

Bölgesel rahatlama elde etmek için etkili olan hemoroid kremleri, anestezik maddeler içermektedir. İç hemoroid tedavisi için krem dışında fitiller de sıklıkla tercih edilmektedir. Dış hemoroid tedavisinde krem, bölgenin kısa sürede toparlanması ve rahatlaması için en etkili olan yöntem olarak tercih edilmektedir. 

Hemoroid için en iyi krem önerileri, bitkisel içerikleri ile güvenle kullanılabilmektedir. Proctolog hemoroid kremi evde tedavi için yaygın olarak kullanılmaktadır. Procto Glyvenol krem de yine hemoroid tedavisinde etkili olan kremlerden biridir. 

Hemoroid krem önerileri, bölgenin tam olarak iyileşmesi için yeterli olmayabilir. Ancak hemoroidin semptomlarının düzeltilmesinde ve azaltılmasında etkili olduğunu söylemek mümkündür. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top